Het trapveldje aan de Eeseltweg in Kessel-Eik is een populaire plek voor de kinderen in het dorp. Er wordt gevoetbald, geskatet en gespeeld. Het veldje kan echter wel een opknapbeurt gebruiken vonden een paar jongens uit het dorp. Dus belden ze met gemeente Peel en Maas die intussen haar medewerking heeft toegezegd.

Raf Teeuwen (11), Tim Peeters (11), Tygo Geraedts (10) en Freek Peeters (10) zitten allen op basisschool Dr. Poels in Kessel-Eik. Met name in de zomer zijn de jongens bijna elke dag op het veldje te vinden. Volgens de vier is het trapveldje echt een plek voor het hele dorp. Het heeft echter wat achterstallig onderhoud, vinden ze. Er zitten scheuren in het asfalt onder de skatetoestellen, kuilen in het gras en de goals staan scheef. Een paar weken geleden trokken ze daarom de stoute schoenen aan en belden met de gemeente. “De gemeente pakte het meteen serieus op”, zegt Raf. “We zijn samen met een ambtenaar gaan kijken naar wat er verbeterd kan worden.” De gemeente gaat onder andere het grasveld opknappen en naar de goals kijken. Ook wordt het bankje vervangen. Daarnaast wilden de jongens ook graag dat het skatetoestel wordt opgeknapt. Raf: “Maar volgens de gemeente is dat toestel nog goed. We hebben daarom zelf geld ingezameld om er graffiti op te laten spuiten.” De vier hebben daarvoor bedrijven benaderd en intussen al 1.300 euro bij elkaar verzameld. Intussen zijn ze offertes op aan het vragen. “We weten nog niet precies hoeveel geld het gaat kosten. Maar als we straks wat over hebben, kunnen we er bijvoorbeeld nog extra verlichting bij plaatsen.”

Het gemeenschapshuis in Kessel-Eik viert vrijdag 29 en zaterdag 30 november het vijftigjarig jubileum. “Op zaterdag houden we een tombola”, vertelt Tygo, “zodat we nog wat extra geld in kunnen zamelen.” Ze hopen dat er ook nog een keer een zebrapad of drempel aan de Eeseltweg wordt aangelegd, zodat de kinderen veilig de straat naar het trapveldje kunnen oversteken. De vier vrienden hopen dat in het voorjaar met de werkzaamheden begonnen kan worden. Ze zijn blij dat het hele project voorspoedig verloopt. “We dachten dat we er veel moeite voor moesten doen, maar het valt allemaal wel mee”, zegt Raf.

Tekst en beeld: Marieke Vullings