De maand december zat en zit boordevol gezellige en leerzame activiteiten. Zo zijn groep 1/2 en juf Inge veel aan de slag geweest met de thema’s Sinterklaas en Kerstmis. De kinderen hebben zo’n beetje alles gedaan voor dit thema waar je aan kunt denken. Met de letters S van ‘Sinterklaas’ hebben ze heel veel nieuwe woorden gemaakt. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel kunstwerken gemaakt tijdens de thema’s en is Sinterklaas woensdag 1 december op bezoek geweest met zijn pieten!

Groep 4/5 heeft helaas een weekje thuis moeten werken, maar de surprise alsnog ingehaald. Sinterklaas heeft gelukkig nog een digitaal bezoek kunnen brengen aan de kinderen. Met W.O. is het thema “Langs de waterkant” behandeld en verschillende kinderen hebben een hele goede boekbespreking of nieuwsbericht voorgedragen.

Groep 6/7/8 heeft, na een weekje thuiswerken, de laatste twee weken op school weer ontzettend hard gewerkt. Voor de W.O. kaart ‘Een vuurspuwende berg’, hebben de leerlingen op een creatieve manier eigen geknutselde vulkanen tot uitbarsten laten komen. Daarnaast hebben ze, net als de andere groepen, in november van een gezond schoolontbijt mogen genieten. De laatste twee weken voor de Kerstvakantie liggen er nog enkele toetsen in het vooruitzicht. De klas is trouwens in tiptop Kerstsfeer!

Onlangs zijn we in groep 4 t/m 8 ook gestart met Talententijd. Hierbij worden vier workshops aangeboden: muziekband (Hub Boesten), programmeren (meester Danny), bouw/ontwerp je eigen gymles (meester Ronald) en creatief voor het thema ‘Water, aarde, lucht en vuur’ (juf Peggy). De nadruk ligt hierbij op de 21e -eeuwse vaardigheden ‘communiceren’ en ‘samenwerken’. Kinderen komen tot gezamenlijk tot leren en een product door hierover met elkaar te communiceren. Het duidelijk uitdragen van jouw boodschap en het op de juiste manier reageren, zijn hierbij belangrijke onderdelen.